79 projekter søgte om finansiering til nordisk forskning i digitalisering af den offentlige sektor

79 projekter søgte om finansiering til nordisk forskning i digitalisering af den offentlige sektor

26.02.2020
På samme tid er NordForsk stolte over at kunne meddele, at Storbritannien har besluttet at øge sin finansiering fra 1 til 2 millioner GBP. Planen er, at op til 10 forsknings- og innovationsprojekter skal finansieres, og til foråret 2020 bliver det besluttet, hvilke projekter der får finansiering.

- Vi er meget glade for at have fået så mange ansøgninger fra mange forskellige lande til dette opslag,” siger Lone Jessen, seniorrådgiver ved NordForsk og tilføjer:

- Bredden af ansøgninger fra forskellige konsortier og lande viser, at opslaget har et bredt og innovativt potentiale.

Opslagets overordnede mål er at kombinere og integrere en vidensbaseret, digital innovationsindsats med forskning i indvirkningen på samfundet og slutbrugerne. Denne indsats skal basere sig på faktorer, der muliggør digital transformation af den offentlige sektor, herunder ny teknologi, nye organisatoriske praksisser og lovgivningsmæssige rammer og styringsmekanismer.

Den nordiske region performer godt og er digitalt moden, når det handler om den offentlige sektor. Men der er et stærkt politisk ønske om at forbedre effektiviteten og styringen af offentlige tjenester igennem øget digitalisering. Det skal blandt andet ske ved at se på offentlig infrastruktur, (automatiserede) leverancer og selvaktivering og så videre.

De 79 indkomne ansøgninger skal nu evalueres og bedømmes af internationale eksperter, før programkomiteen skal bedømme forslagene, og til sidst bliver beslutningen, om hvem der skal modtage finansiering, truffet af NordForsks bestyrelse. 

Finansiering
Ansøgningsfristen var den 16. januar 2019, og opslagets totale budget er på ca. 8 millioner euro.

Det maksimale finansieringsbeløb, der kan søges om per projekt, er 1 millioner euro, og NordForsk håber at kunne finansiere op til 10 forskningsprojekter under dette opslag.

Beslutningen om, hvem der vil modtage støtte, vil blive kommunikeret i slutningen af foråret 2020.

Bemærk: Vi tager forbehold for fejl og justeringer. Kun afgørelser kommunikeret direkte til ansøgerne per e-mail anses som formel bekræftelse på tildeling af midler. Alle ansøgere modtager et formelt, skriftligt svar på sin ansøgning.

Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her