Ny nordisk-rysk utlysning för förstudie om samproduktion mellan forskare och lokala urbefolkningssamfund i Arktis

Ny nordisk-rysk utlysning för förstudie om samproduktion mellan forskare och lokala urbefolkningssamfund i Arktis

24.06.2019
NordForsk öppnar en utlysning för det Nordisk-ryska samarbetsprogrammet inom utbildning och forskning. Forskningsprojekt med samarbetspartners på Grönland uppmanas att ansöka om finansiering från öronmärkt tilläggsfinansiering. Utlysningen har en budget på 2 miljoner norska kronor och tidsfristen för inlämning av ansökningar är 17 oktober 2019.

Utlysningens målsättning är att förbättra de sätt forskningsgrupper och lokala urbefolkningssamfund samverkar vid planering av forskningsprojekt.

”Denna utlysning är skapad för att öka lokala urbefolkningssamfunds aktiva medverkan inom forskning om livet i Arktis. Det ytterligare bidraget till Grönland är strategiskt viktig för att säkra medverkan av inuitiska samfund och inuitiska forskare inom det nordiska samarbetet”, säger Arne Flåøyen, direktör för NordForsk.

Högsta beloppet för nordisk finansiering som ett projekt kan ansöka om är 1 miljon norska kronor. Det högsta beloppet för nordisk finansiering för ansökningar med grönländska partners är 1,5 miljoner norska kronor.

Ansökan måste bestå av partners från minst två nordiska länder och ansökan måste ha med en rysk medsökare som har förpliktat sig till att investera egna resurser i samarbetet.

Det nordisk-ryska samarbetsprogrammet inom utbildning och forskning är ett samarbete mellan Nordiska Ministerrådet, den Ryska federationens ministerium för vetenskap och högre utbildning och NordForsk.

Läs hela utlysningstexten här

Foto: Jostein K. Sundet

Lone Jessen - Seniorrådgiver
Kontaktperson Lone Jessen
Seniorrådgiver
Work +47 901 98 037
Åpne utlysninger Subscribe to rss feed of calls for proposals
Vi har for øyeblikket ingen åpne utlysninger
Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på nyheter om våre aktiviteter og utlysninger gjennom vårt nyhetsbrev på e-post.

Abonnér her